Luči v slaščičarski delavnici Conditus se zjutraj prižigajo ob 4.uri, kjer vsakodnevno pripravimo približno 6.000 kosov priljubljenih sladic. Pohvalimo se lahko s skupno 6 milijonov blejskih kremnih rezin, ki so sicer izdelane po tradicionalnem postopku iz najboljših naravnih sestavin.
Direktorica podjetja Conditus Ema Pogačar je svojo poslovno pot začrtala pred sedmimi leti, ko je po več letih dela v državni upravi odprla svoje podjetje in začela s pripravo omenjenih sladic. Njeni začetki so bili skromni in težki, saj se je na novo pot podala z zgolj eno sodelavko. Danes pa družba Conditus zaposljuje 35 ljudi in še vedno raste.
Podjetje je sicer eno najhitreje rastočih na Gorenjskem, saj je na začetku, v letu 2010, ustvarilo za manj kot 260 tisoč evrov čistih prihodkov od prodaje, v letu 2016 pa je doseglo že 3 milijone evrov. Z blejskimi kremšnitami stalno oskrbujemo enega največjih trgovcev pri nas, sodelujemo pa tudi s številnimi drugimi.
“Na trg smo uspešno prodrli le z enim izdelkom – Blejsko kremšnito! Za ozko specializiranost smo se odločili, ker na začetku ni bilo sredstev za nakup dodatnih sestavin ter dvojne embalaže. Ker vlaganje prinaša tudi večje poslovno tveganje, smo dali v Conditusu toliko več poudarka na kakovost svojih izdelkov, čemur posvečamo največ pozornosti,” se je spomnila začetkov direktorica Ema Pogačar in nadaljevala: “Danes se že lahko v Conditusu pohvalimo z razširjeno ponudbo izdelkov, ki so sedaj na voljo tudi v nadvse izvirnih in sodobnih »kremlončkih«. Izvirna blejska kremna rezina je sedaj pakirana tudi v priročni embalaži s priloženo žličko. Slaščice skrbno pripravljamo v dveh okusih, klasičnemu receptu za izvirno Blejsko kremšnito smo dodali tudi čokoladno različico Condi. Da je pot do uspeha lahko sladka, dokazujemo tudi s svojo prisotnostjo na tujih trgih. Pohvalimo se lahko z nedavnim prodorom na avstrijsko tržišče, ki nam omogoča spremljanje navad tujih kupcev, kar pa samo krepi naš obstoj na trgu, nam odpira nova obzorja in ponuja dodatne priložnosti ter izzive.”